Vynikající tradiční ukrajinský boršč – vitamínová bomba recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 20. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Jako první se budeme věnovat masu. Všechny druhy masa, případně uzené kosti umyjeme a dáme do velkého hrnce.
    2. Zalijeme studenou vodou a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.
    3. Maso vybereme (vepřové o něco dříve než hovězí), nakrájíme na menší kostky a vrátíme zpět do vývaru.
    4. Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu, zelí, cibuli a česnek a nakrájíme vše nadrobno. Červenou řepu si můžeme předvařit ve slupce, aby neztratila krásnou fialovo-růžovou barvu.
        
    5. Na cibuli se sdálem si krátce podusíme kořenovou zeleninu a zalijeme ji trochou vývaru z masa.
    6.   Když je zelenina poloměkká, přidáme ji do horkého vývaru s masem. Přidáme i nakrájené zelí, brambory nakrájené na kostičky a bobkové listy, pepř a sůl.
    7. Na sádle si podusíme na kostičky nakrájenou převařenou červenou řepu a přidáváme postupně rajčatový protlak a dochucujeme octem, případně i cukrem.
    8. K červené řepy přidáme buď nakrájený nebo prolisovaný česnek.
    9. Celou směs přimícháme k vývaru.
    10.   Dochutíme, pokud je třeba. Podáváme s kyselou pochoutkové smetanou, protože ta je k boršče ideální.
    11. U boršče je třeba dodržovat jednotlivou posloupnost kroků.
    12. Suroviny je důležité dusit odděleně, aby se nám chutě později dobře propojili.
    13. Věřím, že boršč milujete stejně jako my, a že si na tomto receptu pochutnáte. Dobrou chuť.

Recept na dýňovou polévku s pečenou paprikou.

polévky
0 minut
0
(0)
31. 10. 2021 Humeš Josef

Dýňová polévka se zázvorem a chilli.

polévky
0 minut
0
(0)
31. 10. 2021 Humeš Josef