Pohár by měl obsahovat 250 ml. Nejlepší je celou přípravu používat pouze jeden.
Vynikající koláč ze zakysané smetany s vanilkovým krémem s překvapením recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Ingredience na krém:
Postup přípravy
- Jako první je potřené těsto promíchat, nejvhodnější je to ruční mixér.
- Do mísy rozbijeme celé vajíčko a utřeme ho do pěny spolu s cukrem.
- Do vyšlehané pěny přidáme mléko a olej. Pořádně zamícháme a postupně přidáváme zbylé suroviny. Na jejich pořadí nezáleží. Těsto rozdělíme na dvě poloviny.
- Plech můžeme vyložit pečícím papírem, ale stačí ho i namazat a posypat moukou.
- Vezmeme první polovinu těsta a rovnoměrně ho dáme na plech.
- Na těsto pak opatrně naléváme připraven krém. Ten připravíme tak, že do smetany přidáme všechny suroviny a vymícháme (zlatý klas podle návodu na obalu).
- Když je krém rozlitý na cestě, můžeme přidat libovolné ovoce podle chuti (kdo není fanouškům ovoce, tak nemusí dávat žádné) a krém zakryjeme druhou polovinou těsta.
- Tento koláč se dává do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů.
- Dopečený koláč můžete polít čokoládovým topingem nebo posypat cukrem.