Vynikající bramborové placky plněné kuřecím masem, které si zamiluje celá vaše rodina! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 50 minut
Jan, 14. 07. 2025

Tyto křupavé placky z nastrouhaných brambor plněné šťavnatým kuřecím soté jsou ideální kombinací jednoduchosti a chuti. Připravíte je během chvíle a potěší i ty nejnáročnější strávníky.

Pro 4 porce

Ingredience

Bramborové placky:

Kuřecí soté:

Postup přípravy

  • Bramborové placky Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Vyždímejte přebytečnou vodu. V míse smíchejte nastrouhané brambory s vejci, moukou, solí a majoránkou. Na pánvi rozehřejte olej. Lžící tvořte 10–12 placek, které smažte 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Hotové položte na papírovou utěrku.
  • Kuřecí soté Kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek nasekejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej, osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte. Přidejte kuřecí maso, osolte, opepřete a opečte dozlatova. Vmíchejte kečup a podlejte trochou vody. Ochuťte pepřem a solí, přidejte kukuřici. Nechte 2–3 minuty probublávat.
  • Servírování Na každou bramborovou placku položte porci kuřecího soté a posypte nastrouhaným sýrem. Ihned podávejte.

Celková doba přípravy

  • Příprava surovin a placky: 15 minut

  • Smažení placek: 15 minut

  • Příprava kuřecího soté: 15 minut

  • Dochucení a servírování: 5 minut

  • Celkem: cca 50 minut

Závěr receptu

Tyto bramborové placky plněné kuřecím masem nabízejí dokonalou rovnováhu křupavého základu a šťavnaté náplně. Díky jednoduchým ingrediencím a rychlému postupu jsou ideální pro svižnou večeři i rodinné setkání. Připravte je, až budete chtít milou změnu od klasických bramboráků nebo těstovin!