Vychutnejte si luxusní nepečený dort Raffaello – jednoduchý, krémový a efektní recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 45 minut
Jan, 07. 05. 2025

Neodolatelný kokosový dezert bez pečení, který potěší i náročné mlsouny

Chcete připravit sladký dezert, který ohromí vzhledem i chutí, ale přitom nezabere hodiny v kuchyni? Tento nepečený dort Raffaello je skvělou volbou. Kokosová chuť, jemný krém a nadýchaná šlehačková poleva z něj dělají elegantní dezert pro každou příležitost – oslavu, svátek nebo nedělní kávu s rodinou.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na základ:

Na kokosový krém:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava krému: Zahřejte 700 ml mléka v hrnci. V jiné misce si smíchejte 300 ml mléka s cukrem, vanilkovým cukrem, kokosem, moukou, škrobem a žloutky. Jakmile začne mléko v hrnci vařit, přilijte připravenou směs a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Odstavte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Máslo vyšlehejte a postupně vmíchejte do vychladlého krému.
  • Příprava polevy: Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do tuha, přidejte mascarpone a čokoládové vločky. Promíchejte do hladkého krému. Několik lžic polevy si ponechte na závěrečné zdobení.
  • Sestavení dortu: Formu o velikosti cca 25×25 cm vyložte pečicím papírem. Na dno rozložte vrstvu sušenek. Potřete kokosovým krémem a opakujte vrstvy dle velikosti formy. Na vrstvu krému rozetřete šlehačkovou polevu a uhlaďte.
  • Dokončení: Dort ozdobte zbylou polevou, kuličkami Raffaello a čokoládovými hoblinami. Nechte chladit alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.

Doba přípravy a počet porcí

  • Celková doba přípravy: cca 45 minut + 4 hodiny chlazení

  • Počet porcí: cca 12–15 kousků

Závěr

Nepečený dort Raffaello je luxusní pochoutka, kterou připravíte bez pečení, ale s maximálním efektem. Kokosový krém, jemná poleva a křehké sušenky vytvoří dokonalou harmonii chutí, které se nedá odolat. Tento dort je ideální volbou pro slavnostní příležitosti, ale skvěle se hodí i jako sladká tečka k nedělní kávě.