Výborný švédský jablečný dort recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s 50 g cukru, přidáme 3 lžíce studené vody a šleháme do pěny.
- Bílky vyšleháme s trochou soli a 50 g cukru na tuhý sníh.
- Sníh pomalu přimícháme do žloutkové směsi a potom pomalu ručně vmícháme sypkou směs – ideálně přes sítko.
- Navrstvíme do vymazané a vysypané formy.
- Pečeme při teplotě 150 stupňů 25 minut.
- Necháme vychladnout ve formě.
- Jalbká očistíme, nastrouháme.
- Cukr smícháme s pudinkovým práškem a rozmícháme v 125 ml vody, dáme na plamen a do horké směsi přidáme jablka a máslo – vaříme do zhoustnutí.
- Seřízněte jablka a promíchejte s 125 g cukru a pak smíchejte prášek s pudink v nádobě s 125 ml vody.
- Přidejte máslo a strouhaná jablka a za stálého míchání přiveďte k varu. Mícháme několik minut a vaříme do zhoustnutí.
- Když směs mírně vychladne, navrstvíme na korpus.
- Smetanu ušleháme se ztužovačem a navrstvíme na vrch.
- Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.