Výborný domácí knedlík, který je úžasně vláčný a nadýchaný recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 0 minut
Jan, 20. 10. 2022

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Nejprve si klasicky připravíme kvásek
  • V misce si smícháme 3-4 lžíce mouky s vlažným mlékem a vodou.
  • Přidáme cukr, droždí a počkáme i 20-30 minut , než vyjde pěkný kvásek.
  • Přidáme do misky ostatní přísady. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme znovu 30-40 minut kynout.
  • vytvarujeme na pomoučněném vále tvar knedlíku – podlouhlý bochník. Necháme ještě alespoň 20 minut kynout .
  • Napařujeme klasickým způsob na pařáku (na dno hrnce dáme vodu, položíme pomaštěný pařák – nebo si na něj položíme pečící papír, aby se knedlík nepřichytil.
  • Uložíme knedlík a paříme 20 minut. Po celou dobu hrnec neotvírejte.
  • Po 20 minutách vytáhneme knedlík na dřevěnou desku. Popícháme párátkem, na ruce dáme tak 1 čl. oleje a knedlík potřeme, aby nám tak nevysychala. Knedlík zůstane nádherně nadýchaný i když ji popícháte párátkem.

Její příprava je jednoduchá a mně se ještě nestalo, že by se nezdařila.

Doporučuji ji naprosto každému.