Výborný domácí chléb z hrnce bez váhy, bez odměrky a bez hnětení recept

Ingredience

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1.5 šálku vlažné vody
  • 1 lžičku sušeného droždí
  • 1 lžičku soli

Volitelné: kmín

  • hrubozrnná sůl
  • lněná semínka …
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Všechny přísady kromě semínek smícháme v misce. Nemíchat rukou, stačí promíchat jen vařečkou, aby se všechny přísady spojily. Těsto necháme kynout při pokojové teplotě přes noc, případně až 12 hodin.
  2. Připravíme si hrnec s poklicí (takový, který můžeme vložit i do trouby), případně zapékací mísu.
  3. Mísu nebo hrnec vložíme do trouby a necháme vyhřát na 230 stupňů. Hrnec v troubě necháme vyhřát i s poklicí.
  4. Těsto si přendáme na pečicí papír a vložíme do horkého hrnce z trouby.
  5. Vrch můžeme posypat kmínem nebo semínky a můžeme udělat i pár zářezů žiletkou.
  6. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 220-230 stupňů 30 minut. Potom sundáme pokličku a necháme zapéct povrch chleba ještě asi 15-20 minut.
  7. Chléb následně necháme vychladnout.