Výborný domácí chléb z hrnce bez váhy, bez odměrky a bez hnětení recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 21. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Volitelné: kmín

Postup přípravy

    1. Všechny přísady kromě semínek smícháme v misce. Nemíchat rukou, stačí promíchat jen vařečkou, aby se všechny přísady spojily. Těsto necháme kynout při pokojové teplotě přes noc, případně až 12 hodin.
    2. Připravíme si hrnec s poklicí (takový, který můžeme vložit i do trouby), případně zapékací mísu.
    3. Mísu nebo hrnec vložíme do trouby a necháme vyhřát na 230 stupňů. Hrnec v troubě necháme vyhřát i s poklicí.
    4. Těsto si přendáme na pečicí papír a vložíme do horkého hrnce z trouby.
    5. Vrch můžeme posypat kmínem nebo semínky a můžeme udělat i pár zářezů žiletkou.
    6. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 220-230 stupňů 30 minut. Potom sundáme pokličku a necháme zapéct povrch chleba ještě asi 15-20 minut.
    7. Chléb následně necháme vychladnout.