Výborný domácí chléb bez váhy, bez odměrky a bez hnětení pro začátečníky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 08. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Volitelné: kmín hrubozrnná sůl  lněná semínka

Postup přípravy

    1. 1 šálek = 250 ml
    2. Všechny přísady kromě semínek smícháme v misce.
    3. Nemíchat rukou, stačí promíchat jen vařečkou, aby se všechny přísady spojily.
    4. Těsto necháme kynout při pokojové teplotě přes noc, případně až 12 hodin.
    5. Připravíme si hrnec s poklicí (takový, který můžeme vložit i do trouby), případně zapékací mísu.
    6. Mísu nebo hrnec vložíme do trouby a necháme vyhřát na 230 stupňů.
    7. Hrnec v troubě necháme vyhřát i s poklicí.
    8. Těsto si přendáme na pečicí papír a vložíme do horkého hrnce z trouby.
    9. Vrch můžeme posypat kmínem nebo semínky a můžeme udělat i pár zářezů žiletkou.
    10. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 220-230 stupňů 30 minut.
    11. Potom sundáme pokličku a necháme zapéct povrch chleba ještě asi 15-20 minut.
    12. Chléb následně necháme vychladnout.

Křupavé houstičky, které se vždy povedou

jaro
95 minut
0
(0)
01. 10. 2024 Tomáš
Doporučené články: