Výborný domácí chléb bez váhy, bez odměrky a bez hnětení pro začátečníky recept
- Snadné na přípravu
 - 4 porce
 - 0 minut
 
Pro 4 porce
Ingredience
Volitelné: kmín hrubozrnná sůl lněná semínka
Postup přípravy
- 
                                                        
- 1 šálek = 250 ml
 - Všechny přísady kromě semínek smícháme v misce.
 - Nemíchat rukou, stačí promíchat jen vařečkou, aby se všechny přísady spojily.
 - Těsto necháme kynout při pokojové teplotě přes noc, případně až 12 hodin.
 - Připravíme si hrnec s poklicí (takový, který můžeme vložit i do trouby), případně zapékací mísu.
 - Mísu nebo hrnec vložíme do trouby a necháme vyhřát na 230 stupňů.
 - Hrnec v troubě necháme vyhřát i s poklicí.
 - Těsto si přendáme na pečicí papír a vložíme do horkého hrnce z trouby.
 - Vrch můžeme posypat kmínem nebo semínky a můžeme udělat i pár zářezů žiletkou.
 - Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 220-230 stupňů 30 minut.
 - Potom sundáme pokličku a necháme zapéct povrch chleba ještě asi 15-20 minut.
 - Chléb následně necháme vychladnout.
 
 


