Výborné ořechové kostky s kakaem a krémem – rychlý dezert plný chuti recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 16 porcí
  • 35 minut
Jan, 26. 05. 2025

Objevte, jak během chvilky připravit lahodné ořechové kostky s jemným krémem a nádechem kakaa. Tento recept zvládne i začátečník a potěší všechny milovníky ořechových dezertů. Připravte si ho, než přijde návštěva, a užijte si úspěch u každého šálku kávy.

Pro 16 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava korpusu Bílkům se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh. V druhé míse smíchejte cukr, kokos, mleté ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte bílkový sníh. Těsto rozetřete na plech (20×30 cm) vyložený pečicím papírem.
  • Pečení Plech vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 15 minut, dokud povrch nezezlátně.
  • Příprava krému V kastrůlku zahřejte smetanu a nalámanou čokoládu, míchejte, až se čokoláda rozpustí. Mezitím v jiné misce utřete žloutky s cukrem do světlé pěny. Do žloutkové směsi postupně zašlehejte horkou čokoládovou smetanu a nakonec zapracujte měkké máslo. Krém nechte krátce vychladnout.
  • Sestavení dezertu Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřete krém. Povrch můžete dozdobit strouhaným kokosem nebo sekanými ořechy.
  • Chlazení a krájení Dezert nechte minimálně 30 minut v lednici ztuhnout. Poté nakrájejte na 16 kostek.

Časová náročnost a počet porcí

  • Příprava těsta: 10 min

  • Pečení: 15 min

  • Příprava krému: 10 min

  • Sestavení a chlazení: 30 min

  • Celková doba: cca 1 h 5 min

  • Počet porcí: 16 kostek

Závěr

Ořechové kostky s kakaem a čokoládovým krémem jsou ideální volbou, když potřebujete rychlý a přitom efektní dezert. Kombinace křupavého ořechového těsta, hedvábného čokoládového krému a nádechu kokosu osloví všechny milovníky sladkého. Připravte si je k odpolední kávě a užijte si chválu od rodiny i přátel.