Recept na výborné knedlíčky ze staršího chleba od mojí tety z Maďarska: Jsou tak výborné, že u nás doma zmizí hned, jak je vyndám z hrnce! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 50 porcí
  • 4 minuty
Tomáš, 17. 12. 2024

Pokud nevíte, co se starším chlebem, tento maďarský recept na houskové knedlíky vás zachrání. Jsou tak skvělé, že se dají jíst i samotné, a když do nich přidáte slaninu nebo škvarky, stanou se opravdovou delikatesou. Můžete je dokonce zamrazit a mít tak skvělou přílohu vždy po ruce.

Pro 50 porcí

Ingredience

Volitelné přísady pro lepší chuť:

Postup přípravy

  • Příprava chleba: Starší chléb natrhejte na menší kousky a vložte do větší mísy. Zalijte ho teplým mlékem. Množství mléka přizpůsobte podle suchosti chleba – měl by být vlhký, ale ne rozmočený. Lehce promíchejte, přikryjte a nechte 30 minut odležet.
  • Zpracování těsta: Chléb rukama důkladně prohněťte, aby vznikla hustá hmota. Přidejte vejce, petrželku, sůl, pepř a volitelné ingredience (např. osmaženou slaninu, cibulku nebo škvarky). Promíchejte, dokud těsto není jednotné. Pokud se těsto zdá příliš řídké, přidejte 1–2 lžíce krupice, aby bylo pevnější a knedlíčky nadýchanější.
  • Tvarování a vaření knedlíčků: Rukama namočenýma ve vodě tvarujte z těsta menší kuličky. Vkládejte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 20 minut. Během vaření knedlíčky občas promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu hrnce.
  • Servírování: Uvařené knedlíčky vyjměte, nechte okapat a servírujte horké. Skvěle chutnají samotné, ale hodí se i jako příloha k omáčkám či masu.

Tyto chlebové knedlíčky jsou důkazem, že i ze zbytků pečiva můžete vytvořit něco úžasného. Ať už je podáváte s omáčkou, nebo si je dáte jen tak, určitě si na nich pochutná celá rodina. Dobrou chuť!