Výborné domácí rohlíky za 20 minut recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 5 porcí
  • 20 minut
Jan, 28. 05. 2024

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíme kvásek z půlky kostky droždí, 1 čl. cukru a 1 čl. mouky.
  • Přilijeme také trochu vlažného mléka (zbytek půjde do těsta). Droždí s moukou a cukrem promícháme.
  • Misku položíme na teplý radiátor.
  • Vykynutý kvásek přidáme do prosáté mouky s 1 čl. soli. Já jsem místo másla dala moji domácí vepřové sádlo – 30 gramů. Vypracujeme jednotné těsto.
  • Hned po vymíchání těsto přendáme na podložku.
  • Na pomoučněné podložce těsto rozdělíme na jednotlivé díly. Z každého dílu vyformujeme kulku .
  • Každý kousek těsta vyválíme co nejtenčí do trojúhelníku. Těsto srolujeme do rohlíku.
  • Rohlíky jsem ukládala na plech vystlaný pečícím papírem.
  • Na plechu jsem je natřela mlékem, posypala hrubozrnnou mořskou solí a lněnými semínky.
  • Troubu jsem vyhřála na 200 stupňů. Do trouby jsem vložila nerezovou misku s vodou, kvůli páře.
  • Takto pečeme 20 minut a je hotovo

Výborné domácí rohlíky, které umíte rychle připravit kdykoli na ně dostanete chuť.

Jsou fantasticky chutné a tak rychlé, že vám už ani nenapadne kupovat je v obchodě!