Voňavá mramorová bábovka s oříšky – klasika, která potěší každého recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 65 minut
Jan, 23. 06. 2025

Hledáte recept na jednoduchou a přitom neodolatelně chutnou bábovku? Vyzkoušejte naši hrníčkovou variantu s křupavými oříšky a jemným mramorovým efektem. Tahle klasická bábovka se hodí ke kávě, na oslavu i jako sladká snídaně. Nadýchané těsto, jemná vanilková chuť a oříšková struktura z ní dělají stálici v každé domácnosti.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava formy a předehřátí trouby Předehřejte troubu na 180 °C. Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte moukou.
  • Těsto V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přidejte mléko, olej a vejce. Důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
  • Oříšky a mramorování Vmíchejte nasekané oříšky. Těsto rozdělte na dvě části – do jedné přidejte kakao a promíchejte. Do formy střídavě nalévejte světlé a tmavé těsto. Pro mramorový efekt můžete těsto na závěr lehce promíchat špejlí.
  • Pečení Pečte v předehřáté troubě cca 50 minut. Proveďte zkoušku špejlí – pokud je po vytažení suchá, je bábovka hotová.
  • Chlazení a podávání Po upečení nechte 10 minut odpočinout ve formě, poté vyklopte a nechte zcela vychladnout.

Celková doba přípravy:

1 hodina a 5 minut

Počet porcí:

1 bábovka (cca 10–12 porcí)

Závěr:

Tato mramorová bábovka je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí péct bez složitostí. Díky hrníčkovému receptu je příprava opravdu snadná a výsledek pokaždé potěší. Oříšky jí dodají krásnou texturu a kakaová vrstva výraznou chuť. Vyzkoušejte ji ještě dnes a uvidíte, že se stane stálicí vašeho pečení.