Vitacitová buchta, která osvěží každý stůl recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 50 minut
Jan, 28. 05. 2025

Vitacitová buchta je lehký a barevný dezert, který spojuje nadýchaný korpus, krémový tvaroh a ovocnou polevu obohacenou o oblíbený ovocný prášek Vitacit (nebo Tang). Díky výrazné chuti a svěžímu vzhledu osvěží vaši tabuli během rodinných oslav i všedního odpoledne.

Pro 12 porcí

Ingredience

Pro korpus:

Pro krém:

Pro polevu:

Postup přípravy

  • Příprava korpusu: V míse smíchejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte vodu, olej, prosátou mouku, prášek do pečiva a kakao. Vzniklé tekuté těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 220 °C přibližně 15 minut. Po upečení nechte korpus úplně vychladnout.
  • Příprava krému: V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do hladké pěny. Postupně zašlehejte tvaroh a rum, dokud nevznikne nadýchaný tvarohový krém. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus.
  • Příprava ovocné polevy: Ve vodě přiveďte k varu vanilkový cukr a ovocný prášek Vitacit. V malé misce rozmíchejte pudinkový prášek s trochou studené vody a za stálého míchání přilijte do vroucí směsi. Vařte krátce, až glazura zhoustne. Horkou polevou přelijte buchtu s krémem.
  • Chlazení a podávání: Buchtu nechte minimálně 2 hodiny v lednici, aby se poleva zpevnila a chutě propojily. Před krájením použijte ostrý nůž a servírujte vychlazenou.

Časová náročnost a počet porcí

  • Příprava korpusu: 15 min

  • Pečení: 15 min

  • Příprava krému a polevy: 20 min

  • Chlazení: 120 min

  • Celková doba: cca 3 hod

  • Počet porcí: 12–16

Závěr

Vitacitová buchta představuje osvěžující kombinaci jemného korpusu, bohatého tvarohovo-máslového krému a zářivé ovocné polevy s Vitacitem. Díky rychlé přípravě a působivému vzhledu je tento dezert ideální pro rodinné oslavy, letní grilování i odpolední kávu s přáteli. Vyzkoušejte ho a přineste na svůj stůl kousek barevné radosti.