Višňový koláč s kysanou smetanou: Skvělý dezert pro každou příležitost recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 70 minut
Jan, 24. 01. 2025

Tento višňový koláč s kysanou smetanou je ideálním dezertem k odpolední kávě nebo na rodinné oslavy. Díky svěžím višním a jemné kysané smetaně si získá vaše srdce i chuťové buňky. Výborný je jak v létě, tak i v zimě, kdy přináší příjemnou ovocnou osvěžující chuť.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na piškotový základ:

Na náplň:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava piškotového základu: Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte máslo a dobře promíchejte. Následně přidejte mouku a prášek do pečiva. Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 15-20 minut.
  • Příprava náplně: Pudingový prášek smíchejte se 100 ml studeného mléka. Zbytek mléka přiveďte k varu a přidejte rozšlehaný pudinkový prášek. Vařte hustý krém. Nechte mírně vychladnout a poté přidejte žloutky a kysanou smetanu. Důkladně promíchejte
  • Sestavení koláče: Krém rovnoměrně rozetřete na předpečený piškotový základ. Na krém rovnoměrně rozložte vypeckované višně. Koláč pečte ještě asi 15-20 minut při stejné teplotě.
  • Příprava polevy: Podle návodu na obalu připravte dortové želé z višňové šťávy. Vylejte ho na vychladlý koláč a nechte ztuhnout.

Doba přípravy

  • Aktivní příprava: 30 minut
  • Pečení: 35-40 minut
  • Celkem: 70 minut

Počet porcí

12 porcí

Závěr

Višňový koláč s kysanou smetanou je skvělou volbou pro každou příležitost. Jeho jemný piškot, krémová náplň a osvěžující višně přinesou do vašeho pečení nový rozměr. Tento koláč je snadný na přípravu a výsledkem bude opravdu lahodný dezert, který si každý zamiluje.