Vepřové koleno v medovo-česnekové marinádě Recept recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 15. 07. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejprve si očistěte a na plátky nakrájejte cibuli, kterou si vyskládejte na dno hrnce.
      Poté přidejte očištěné vepřové koleno.
    2. Vše potom zalijte vodou tak, aby hladina vody pokrývala vrch masa.
      Pak už jen dochutit solí a bobkovým listem.
      Nechte takto vařit přibližně jednu hodinu při střední teplotě.
    3. V průběhu toho si připravte marinádu smícháním medu, oleje, lisovaného česneku, koření a soli.
      Jakmile se Vám koleno bude zdát měkké, vyndejte ho z hrnce a položte si ho na vymazaný pekáč.
    4. Celé koleno přelijte připravenou marinádou a ujistěte se, že je koleno obaleno ze všech stran.
    5. Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 15 minut.
    6. Poté je třeba koleno otočit, opět ho přelít marinádou a péct dalších 15 minut