Velmi dobrá vepřová panenka v tradiční omáčce! Oblíbený rodinný recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 50 minut
Jan, 21. 01. 2025

Vepřová panenka v tradiční omáčce je oblíbeným rodinným receptem, který si zamilujete díky své jemné chuti a šťavnatosti masa. Tento pokrm je ideální na slavnostní oběd nebo večeři. Pojďte si připravit tento jednoduchý, ale chutný recept, který provoní celou vaši kuchyni.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava panenky Panenku očistěte od blan a nakrájejte na medailonky o tloušťce 2–3 cm. Rozpalte 1 lžíci oleje na pánvi a medailonky osmahněte z jedné strany přibližně 3–4 minuty. Otočte, osolte a opepřete, smažte dalších 3–4 minuty z druhé strany. Osmažené medailonky dejte stranou.
  • Příprava omáčky Do výpeku přidejte další lžíci oleje a na rozpáleném tuku osmažte česnek a cibuli do zlatohněda. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Vložte bobkový list, podlijte bílým vínem a občas promíchejte, dokud se alkohol neodpaří. Přidejte vývar, přikryjte pokličkou a nechte dusit, dokud zelenina nezměkne. Občas zamíchejte. Dochucujte solí a pepřem podle chuti. Pokud chcete hladší konzistenci omáčky, rozmixujte ji ponorným mixérem.
  • Spojení chutí Do omáčky vložte osmažené medailonky z panenky a nechte je společně dusit na mírném plameni asi 10 minut.

 

Podávání

Tento pokrm se skvěle hodí podávat s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým pečivem.

Celková doba přípravy

  • Příprava surovin: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 50 minut

Počet porcí

  • Recept je ideální pro 4–5 porcí.

Tip: Pokud hledáte moderní twist, přidejte do omáčky špetku čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu. Tento recept je zárukou spokojených hostů a rodiny! Dobrý chuť!