Doba přípravy a počet porcí
-
Celková doba: cca 13 hodin (z toho práce 40 minut + chlazení těsta min. 12 hodin + pečení a dokončení 40–60 minut)
-
Počet kusů: přibližně 40–50 oválků (podle velikosti formičky)
Tipy k úspěchu
-
Těsto chlaďte dostatečně dlouho – bude se lépe vyvalovat a bude křehčí.
-
Pečte krátce – světle zlatá barva je klíč k jemnosti.
-
Skladujte v uzavíratelné dóze v chladu; po 1–2 dnech proležení chutnají ještě lépe.
Závěr
Vánoční jemné oválky slepované marmeládou jsou elegantní cukroví, které zaujme jemnou, křehkou strukturou i čistou vanilkovo-citronovou vůní. Díky kukuřičnému škrobu a pudinku se těsto doslova rozplývá na jazyku. Připravte si je s předstihem – proležení jim svědčí – a dopřejte si klasiku, která na svátečním stole nikdy nezklame.