Vánoce se blíží, a tak se hodí každá inspirace na sladké a chutné cukroví! Až vyzkoušíte toto dokonalé měkké medové těsto, uvědomíte si, že nesmí na stole chybět! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 25 porcí
  • 85 minut
Tomáš, 24. 10. 2024

Blíží se Vánoce, a to znamená jediné – čas na pečení sladkého cukroví! Pokud hledáte inspiraci na chutné vánoční perníčky, tento recept na měkké medové těsto nesmí chybět na vašem stole. Vaši hosté si je zamilují a budou rychle mizet!

Pro 25 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Smíchání surovin: V misce smíchejte mouku se sodou bikarbónou, aby byla soda rovnoměrně rozptýlená v těstě.
  • Příprava těsta: Přidejte cukr, vejce, med a skořici. Zpracujte směs do hladkého a pružného těsta.
  • Odpočinutí těsta: Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho asi 1 hodinu odpočívat v lednici.
  • Tvarování: Vyválejte těsto na požadovanou tloušťku a vykrajujte různé tvary pomocí formiček.
  • Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10-12 minut, dokud medovníčky nezhnědnou.

Tip na polevu:

Pro dokonalý vzhled medovníčků si připravte jednoduchou polevu z 150 g cukru moučky, 1 bílku a trochy citrónové šťávy. Polevu nanášejte pomocí sáčku a ozdobte své výtvory podle vlastní fantazie.