Vynikající vanilkový krém bez mouky – vydrží až 3 dny v lednici! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Tomáš, 03. 01. 2025

Vanilkový krém je základem mnoha lahodných dezertů. Tento recept je jednoduchý, neobsahuje mouku a je skvělou volbou nejen na dorty, ale i do zákusků nebo pohárů. Navíc krém vydrží až 3 dny v lednici, což z něj dělá praktického pomocníka pro přípravu sladkých dobrot předem.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava surovin: Všechny ingredience nechte dojít na pokojovou teplotu, aby se s nimi snadno pracovalo.
  • Základní směs: Žloutky oddělte od bílků a smíchejte je s cukrem a vanilkovou esencí ve větší misce. Přilijte mléko a dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
  • Vaření: Směs zahřejte na mírném ohni a nepřetržitě míchejte, dokud nezhoustne. Pozor, krém nesmí projít varem, aby nedošlo k sražení vajec.
  • Chlazení: Jakmile je směs hustá, odstavte ji z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Dokončení: Do vychladlé směsi vmíchejte měkké máslo. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně je zapracujte do krému. Nakonec vyšlehejte dohladka, aby krém získal jemnou a nadýchanou konzistenci.
  • Použití a skladování: Krém lze ihned použít do dortů, zákusků nebo jiných dezertů. Uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží až 3 dny.

Tipy:

  • Pokud chcete krém extra jemný, použijte ruční mixér nebo šlehač při závěrečném šlehání.
  • Pro výraznější chuť přidejte do směsi trochu strouhané citronové kůry.

Dobrou chuť!