Úžasný nepečený dort z kondenzovaného mléka recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. V hluboké misce si rozšlehejte vejce do hladka. Přidejte k nim 400 ml mléka, kondenzované mléko, cukr a vanilkový cukr.
    2. Všechny ingredience důkladně promíchejte. Potom dejte směs na mírný oheň a za stálého míchání ji přiveďte do varu. Vařte ještě asi 2 minuty, dokud krém nezačne mírně houstnout. Potom ho odložte stranou.
    3. Připravte si kakaovou polevu. Smíchejte 4 PL moučkového cukru, kakao a 180 ml mléka. Vše spolu smíchejte tak, aby ve směsi nebyly hrudky. Opět dejte směs na oheň a míchejte dokud se poleva neuvaří a nevznikne homogenní směs. Hotovou glazuru odstavte a nechte vychladnout. Pokud si chcete zajistit, že poleva nebude roztékat, můžete do ní po uvaření přidat trochu másla. To ji po zatuhnutí udrží pohromadě.
    4. Máslo si nakrájejte na menší kousky a dejte ho do mikrovlnky nebo na oheň roztát. Smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami a odložte na několik minut do mrazáku, aby máslo mírně ztuhlo a při formování neteklo.
    5. Dortovou formu si mezitím vyložte pečícím papírem. Sušenky po několika minutách vyjměte z mrazničky a vyložte jimi dno dortové formy. Na ni naneste krém z kondenzovaného mléka a navrch vylijte čokoládovou polevu. Dort dejte na několik hodin zchladit, nejlépe však na celou noc.