Úžasný broskvový koláč za pár minut! Každý si ptá tento recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 50 minut
Jan, 21. 01. 2025

Tento broskvový koláč je ideální volbou, pokud hledáte jednoduchý a rychlý dezert. Šťavnaté broskve a jemný krém s vanilkovou příchutí vás zaručeně okouzlí. Pečte ho každý týden jako my – nebudete litovat!

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přilijte olej a promíchejte. Poté přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu promíchejte. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 15–20 minut, dokud povrch nezezlátne. Po upečení nechte korpus vychladnout a stáhněte z něj pečicí papír.
  • Příprava náplně: Broskve sceďte, osušte a nakrájejte na malé kostičky. Šťávu z broskví si uschovejte.
  • Krém: Mléko smíchejte se smetanou ke šlehání, přidejte šlehačkový prášek a vyšlehejte do tuhého krému. Do krému vmíchejte nakrájené broskve.
  • Sestavení koláče: Vychladlý korpus pokapejte broskvovou šťávou. Rovnoměrně na něj rozetřete připravený krém a zarovnejte. Povrch koláče posypte nastrouhanou bílou čokoládou. Koláč dejte na několik hodin, ideálně přes noc, do lednice.

Celková doba přípravy:

  • Aktivní příprava: 30 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Chlazení: 6 hodin nebo přes noc

Počet porcí:

  • 8–10 porcí

Tip: Pokud použijete čerstvé broskve, stačí je oloupat, nakrájet a pokapat trochou citronové šťávy, aby nezhnědly.

Vyzkoušejte tento koláč a přidejte si ho do svého rodinného receptáře – úspěch máte zaručený!