Úžasné pudingové kostky s krémem a šlehačkou posypané čokoládou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 02. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém

    • 700 ml smetany
    • 2 vanilkové pudinky
    • ztužovač šlehačky – dle potřeby
    • 100 g čokolády

    Poleva

    • 100 g hořké čokolády
    • olej
    • trochu smetany
    1. Nejprve vezmeme všechny igredience na korpus a důkladně je smícháme.
    2. Poté hotovou směs vylijeme na pekáč a pečeme 10 minut v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů.
    3. U krému postupujeme tak, že si nejprve vyšleháme smetanu.
    4. Klasickým způsobem si uvaříme 2 vanilkové pudinky.
    5. Poté vše necháme v lednici pořádně vychladit.
    6. V případě potřeby můžete použít ztužovač.
    7. Posledním krokem je nasekání čokolády na drobno.
    8. Poté vezměte všechny připravené ingredience a smíchejte je dohromady
    9. Tímto krémem poté potřete upečený vychladlý korpus.
    10. Aby byl dezert dokonalý, na polevu si ještě rozpusťte čokoládu, kterou smíchejte s trochou oleje a smetanou. Smetanu přidávejte vždy dle potřeby.
    11. Výslednou polevou zalijte krém a dejte na pár hodin do lednice vychladit.
    12. Jako ozdobu můžete použít téměř cokoliv.
    13. Doporučujeme použít karamel, oříšky či rozdrcené sušenky.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor