Univerzální těsto na koláčky z kyselé smetany, bez vajec recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 1 minuta
Jan, 13. 11. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Dále:

Postup přípravy

  • Z prosáté mouky, Hery, cukru a smetany vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a vložíme do chladničky asi na 1 hodinku ztuhnout.
  • Před rozválení těsta necháme trochu povolit, jinak se vám nebude dát rozválet. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný asi 3 mm a podle vkusu vykrajujeme tvary.
  • Těsto můžeme posypat ořechy, cukrem, nebo po upečení lepit pomocí marmelády - jako když pracujeme s klasickým lineckého těsta.
  • Ve vyhřáté troubě při teplotě 180 - 190 stupňů pečeme dorůžova. Stačí opravdu jen pár minut, nezapomeňte koláčky sledovat.
  • Když jsou upečené, můžeme je poprášit směsí moučkového a vanilkového cukru nebo mleté skořice.

Koláčky jsou velmi chutné a lahodné. Pekla jsem je minulá rok a měly velký úspěch. Skladujte je v uzavíratelné dóze, ideálně v chladničce, nebo chladnější komoře. Vydrží opravdu dlouho.