Univerzální 5- minutový krém perfektní do větrníků, zákusků, dortů i sladkých sklenic recept

Ingredience

  • 400 ml smetany na šlehání (alespoň 30% tuku)
  • 250 g mascarpone případně jemného tvarohu
  • Moučkový cukr (podle toho
  • jak sladíte) 
  • Pomerančovou kůru (nastrouhanou)
  • 1 bal vanilkového cukru nebo 1 lžičku vanilkového aroma
2x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Smetanu nalijeme do hlubší misky, vanilku, kůru a postupně i cukr – promícháme metličkou.
  2. Přidáme i mascarpone a rozmícháme – nejdříve jen vařečkou.
  3.  Nyní přijde na řadu šlehač – ušleháme jako klasickou šlehačku a asi po dvou minutách, by krém měl být již dostatečně pevný.