Tvarohový strouhaný koláč recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 90 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Smíchejte mouku, cukr, máslo, prášek do pečiva, 3 žloutky a kakao pro vytvoření těsta na koláč.
- Až dostanete hladké těsto, rozdělte ho na polovinu, každou zabalte do alobalu a dejte na 30 minut do mrazničky.
- Tvaroh rozmrvte prsty, přidejte 150 g práškového cukru, žloutek a vanilkový cukr. Můžete přidat i citronovou kůru.
- Ušlehejte sníh a smíchejte s tvarohem.
- Do formy na pečení položíme pečicí papír.
- Vyndejte z mrazničky 1 polovinu těsta a jednoduše strouhejte pomocí struhadla na sýr.
- Spodní vrstvu ve formě uhlaďte dlaní.
- Na tuto vrstvu dejte celou tvarohovou směs – strouhejte druhou polovinu těsta.
- Pečte koláč asi 30 minut při 180°C. Dobrou chuť!
Podobné recepty
Další receptyŠpanělská omeleta! Takhle báječně připravená vejce jste ještě nejedli!
Bez masa
15 minut