Tvarohový strouhaný koláč recept

4.3
(62)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 90 minut
Tomáš, 12. 06. 2024

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Smíchejte mouku, cukr, máslo, prášek do pečiva, 3 žloutky a kakao pro vytvoření těsta na koláč.
  • Až dostanete hladké těsto, rozdělte ho na polovinu, každou zabalte do alobalu a dejte na 30 minut do mrazničky.
  • Tvaroh rozmrvte prsty, přidejte 150 g práškového cukru, žloutek a vanilkový cukr. Můžete přidat i citronovou kůru.
  • Ušlehejte sníh a smíchejte s tvarohem.
  • Do formy na pečení položíme pečicí papír.
  • Vyndejte z mrazničky 1 polovinu těsta a jednoduše strouhejte pomocí struhadla na sýr.
  • Spodní vrstvu ve formě uhlaďte dlaní.
  • Na tuto vrstvu dejte celou tvarohovou směs – strouhejte druhou polovinu těsta.
  • Pečte koláč asi 30 minut při 180°C. Dobrou chuť!

Moravské rohlíky recept

Bez masa
90 minut
4.4
(42)
13. 06. 2024 Tomáš