Tvarohový dort „Slzy anděla“ – famózní kombinace krémového tvarohu a nadýchané bílkové pěny recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 85 minut
Jan, 16. 07. 2025

Tento tvarohový dort „Slzy anděla“ vás okouzlí jemným těstem, bohatou tvarohovou vrstvou a nebeskou bílkovou pokrývkou. Výsledkem je dort, který se doslova rozplývá na jazyku.

Pro 8 porcí

Ingredience

Těsto:

Tvarohová vrstva:

Bílková pěna:

Postup přípravy

  • Těsto V míse utřete vejce s moučkovým cukrem do světlé pěny. Postupně zašlehejte změklé máslo. Do směsi prosejte mouku smíchanou se sodou a jemně promíchejte. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte 30 minut odpočinout v lednici.
  • Tvarohová nádivka V jiné míse utřete tvaroh s moučkovým i vanilkovým cukrem, žloutky a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu do hladka.
  • Pečení první fáze Předehřejte troubu na 180 °C. Odleželé těsto vyválejte do kruhu o průměru formy (22 cm) a přeneste na dno vymazané a vysypané formy. Rovnoměrně rozprostřete tvarohovou nádivku. Pečte 30 minut.
  • Bílková pokrývka Bílky vyšlehejte do tuhé pěny a zašlehejte moučkový cukr. Vzniklou sníh naneste na upečený tvarohový základ.
  • Druhé pečení Sníh pečte v troubě při 180 °C dalších 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Servírování Nechte dort vychladnout ve formě, poté opatrně vyjměte, nakrájejte na porce a podávejte.

Celková doba přípravy

  • Příprava těsta a odležení: 40 min

  • Pečení tvarohové vrstvy: 30 min

  • Příprava a pečení bílkové pěny: 15 min

    Celkem: cca 1 h 25 min

Závěr

Tvarohový dort „Slzy anděla“ je ideální volbou pro sváteční stůl i nedělní kávu. Kombinace jemného těsta, krémového tvarohu a nadýchané bílé pěny z něj dělá nezapomenutelný zážitek pro každého milovníka dezertů.