Tvarohový Brownie koláč s ovocem a čokoládovým těstem: Neodolatelná kombinace chutí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 20 minut
Jan, 16. 04. 2025

Tento tvarohový koláč s čokoládovým těstem si zamilujete na první sousto. Kombinace vláčného brownie, jemného tvarohu a šťavnatého ovoce vytváří dokonalou rovnováhu chutí i struktur. Je ideální jako zákusek ke kávě nebo sladká tečka po obědě. Navíc je velmi jednoduchý na přípravu.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na tvarohovou náplň:

Postup přípravy

  • Připravíme čokoládové těsto: Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme máslo s čokoládou a vymícháme dohladka. Vejce si vyšleháme s cukrem a tuto směs vmícháme do čokolády. Přidáme mouku se solí a promícháme do hladkého těsta.
  • Připravíme tvarohovou náplň: Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promixujeme, až vznikne jemná a krémová směs bez hrudek.
  • Vrstvení koláče: Formu vyložíme pečicím papírem nebo fólií. Na dno nalijeme polovinu těsta, poklademe ovocem a navrstvíme tvarohovou náplň. Navrch nalijeme zbytek těsta a ozdobíme několika kousky ovoce.
  • Pečení: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30–35 minut, dokud povrch nezezlátne a střed koláče nebude pevný.
  • Servírování: Po upečení necháme koláč úplně vychladnout, vyjmeme z formy a nakrájíme na porce.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 35 minut
  • Celkem: cca 55 minut
  • Počet porcí: 6–8

Závěr

Tento tvarohový brownie koláč s ovocem je důkazem, že i jednoduchý recept může chutnat jako z cukrárny. Kombinace vláčného těsta, tvarohu a ovoce z něj dělá ideální dezert pro každou příležitost. Ať už ho připravíte na víkendový stůl nebo pro návštěvu, úspěch máte zaručený. Doporučujeme podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačky.