Tvarohové růžičky s vanilkou: Jemné a voňavé pečivo k odpolední kávě recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 25 minut
Jan, 19. 05. 2025

Tvarohové růžičky s vanilkovým aroma jsou výjimečně jemné, vláčné a připomínají tradiční domácí pečivo z babiččiny kuchyně. Tento jednoduchý recept nevyžaduje kynutí ani složitou přípravu, a přesto okouzlí jak vzhledem, tak chutí. Ideální volba pro sváteční pohoštění i každodenní sladké mlsání.

Pro 5 porcí

Ingredience

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse smíchejte tvaroh, máslo, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Přidejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Nechte ho pár minut odpočinout v lednici.
  • Tvarování růžiček Na lehce pomoučeném válu rozválejte těsto na plát silný asi 0,5 cm. Pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Vezměte tři kolečka, mírně je překryjte přes sebe, stočte do ruličky a překrojte napůl – vzniknou dvě růžičky.
  • Pečení Růžičky pokládejte řezem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15–20 minut dozlatova.
  • Dokončení Ještě teplé růžičky posypte směsí moučkového a vanilkového cukru. Nechte zchladnout na mřížce.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 25 minut

  • Pečení: 20 minut

  • Celkem: cca 45 minut

Počet porcí

  • 20 menších růžiček (4–5 porcí)

Závěr

Tvarohové růžičky s vanilkou jsou ideální volbou pro všechny, kteří milují rychlé a nenáročné recepty s efektním výsledkem. Jsou jemné, voňavé a krásně se hodí ke kávě, čaji i jako sladké občerstvení pro návštěvu. Můžete je snadno obměnit – například přidáním citronové kůry nebo trošky skořice. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si kousek poctivé domácí chuti.