Třešňový likér recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 120 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- Smíchejte teplou vodu s cukrem v nádobě tak aby se Vám cukr neusadil na dně.
- Přidejte, předem očištěné bobule (třešně, rybíz apod) do nádoby.
- Nyní přidejte vodku a nechte odležet.
- Nalijte do skleněné nádoby (na konci musí být dostatečné tři litry), zakryjte víčkem a uskladněte na tmavém místě.
- Váš domácí likér bude hotový za cca 10 dní. Lepší jsou 2 týdny. Za starých časů se věřilo, že nálev by měl odpočívat tak dlouho, než se nápoj nepřipojí na sklo a nezanechá jasnou stopu. Během této doby se kapalina a chuť ovoce krásně spojí s ostatními příměsi a ovoce se usadí na dně.
- Po odstátí je vhodné celý obsah lahve přecedit.
- Přeceděný nápoj nalijte do uzavíratelných nádob.
- Váš domácí likér je hotov! Můžete použít jiný alkohol nebo jiné druhy ovoce – kreativitě se meze nekladou