Tradiční vanilkový krémeš s 30-ti letou tradicí recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- V misce si smícháme všechny suroviny, které patří do těsta.
- Vypracujeme těsto, které dáme péct na plechu tak, aby nám vznikla rovná vrstva, kterou pak prořízneme podélně a rozdělíme tak na dvě těsta.
- Těsto se peče asi 10 minut při teplotě 180 stupňů. Pokud je třeba, pečeme i déle. Aby se nám nepřilepily, použijeme pečící papír.
- Mezitím si uvaříme oba pudinky v litru mléka a přidáme k nim žloutky a cukr. Chvíli ještě povaříme, když má pokojovou teplotu, přidáme máslo a za občasného promíchání necháme vychladnout.
- Následně postupujeme tak, že na těsto navrstvíme pudinkovou krémovou hmotu, pak dáme opět těsto a na vrch přijde už jen vyšlehána šlehačka s práškovým cukrem a případně se ztužovačem.
- Krémeš necháme přes noc v lednici a podáváme jako řezy.