Počet kusů
18 koláčů (cca 11 cm v průměru)
Celková doba
-
Příprava těsta a náplní: 20 minut
-
Kynutí: 60 minut
-
Tvarování + finální kynutí: 30 minut
-
Pečení (ve dvou–třech dávkách): 2 × 20 minut (dle velikosti plechu)
Celkem: cca 2 hodiny 50 minut
Závěr
Tradiční koláče s tvarohem, mákem nebo povidly patří k českému cukrařskému zlatu. Základem je poctivé kynuté těsto, trpělivé kynutí a kvalitní náplně. Nebojte se kombinovat – polovinu koláčů naplňte tvarohem, druhou mákem a zbytek povidly. Výsledek? Pestrobarevný tác, který zmizí rychleji, než stihnete říct „koláček“. Uložte si recept – vrátíte se k němu pokaždé, když budete chtít vůni domova.