Toto je nejvyhledávanější dezert na každé dovolené v Chorvatsku. Jeden kousek vám stačit nebude recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 10 minut
Tomáš, 20. 12. 2024

Pokud hledáte rychlý, osvěžující dezert, který vás nezatíží složitými přípravami, tento recept je ideální! Jednoduché ingredience – ovoce, smetana a želatina – vytvoří lahodný dezert, který si oblíbí celá rodina.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava želatiny: Želatinu rozpusťte v horké vodě za stálého míchání. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Příprava ovoce: Banány oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo kostičky. Tyto kousky pokládejte do misek nebo skleniček, ve kterých budete dezert podávat.
  • Příprava smetanové směsi: Smetanu smíchejte s cukrem a vyšlehejte ji do tuhé konzistence. Postupně přidávejte vychladlou želatinu a dobře promíchejte.
  • Sestavení dezertu: Hotovou smetanovou směs nalijte na připravené banány a dejte do ledničky. Nechte dezert vychladit a ztuhnout.
  • Dokončení: Před podáváním posypte dezert strouhanou hořkou čokoládou. Pokud máte rádi voňavé dezerty, přidejte na vrch špetku vanilky nebo mleté skořice. Můžete dozdobit také lístky čerstvé máty.
  • Chlazení a podávání: Dezert nechte v lednici alespoň 2 hodiny, aby dobře ztuhl, a poté podávejte.

Tento dezert je nejen rychlý a jednoduchý, ale také svěží a lahodný. Ideální pro horké letní dny, kdy chcete něco osvěžujícího a rychlého na zub. Dopřejte si tuto delikatesu, která vás jistě okouzlí!