Tiramisu s jahodami a bílou čokoládou: osvěžující letní dezert plný jemnosti recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 30 minut
Jan, 14. 04. 2025

Spojení mascarpone, čerstvých jahod a bílé čokolády, které okouzlí každého mlsouna

Pro 6 porcí

Ingredience

Krém z mascarpone:

Sirup:

Navíc:

Postup přípravy

  • Příprava sirupu pro pasterizaci žloutků: V kastrůlku zahřívejte 50 ml vody s 100 g cukru přibližně 2 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí a sirup nezesklovatí. Teplota by měla dosahovat cca 121 °C. Nepřipálit, nesmí karamelizovat.
  • Pasterizace a krém: Horký sirup pomalu lijte do žloutků a zároveň šlehejte na vysoké otáčky. Pokračujte ve šlehání 5–6 minut, až směs zesvětlá a zpění. Poté přidejte studené mascarpone a šlehejte do jemného, hladkého krému.
  • Jahodový sirup na piškoty: V mixéru rozmixujte 200 ml vody, 50 g cukru a 3 jahody. Můžete přecedit přes jemné sítko.
  • Příprava jahod: Jahody nakrájejte na menší kousky. Přidejte lžíci cukru a pár kapek citronové šťávy. Promíchejte a nechte krátce odležet.
  • Skládání tiramisu: Piškoty krátce namáčejte v jahodovém sirupu a ukládejte na dno zapékací misky. Potřete polovinou mascarpone krému, posypte nakrájenými jahodami a hoblinami bílé čokolády. Opakujte druhou vrstvu – piškoty, krém a zbytek jahod.
  • Ozdoba a chlazení: Na vrch dejte ještě pár jahod a čokoládové hobliny. Nechte tiramisu odležet v lednici alespoň 1 hodinu (ideálně přes noc).

Celková doba přípravy:

cca 30 minut + 60 minut chlazení

Počet porcí:

6–8 porcí

Závěr:

Toto tiramisu s jahodami a bílou čokoládou je skvělou volbou na letní dny, oslavy i nedělní odpoledne. Je svěží, lehce sladké, voňavé a neuvěřitelně jemné. Pokud chcete okouzlit návštěvu nebo rozmazlit rodinu něčím speciálním, tento recept si rozhodně uložte mezi své oblíbené.