Těsto hotové za 10 minut! Recept na nejlepší větrníky, které jsou ozdobou každého stolu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 70 minut
Jan, 16. 01. 2025

Větrníky jsou oblíbené sladké pečivo, které svou nadýchanou texturou a sladkým krémem uchvátí každého. Tento recept vám ukáže, jak si připravit domácí větrníky, které budou ozdobou každého stolu.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na šlehačku:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Do hrnce s hrubým dnem nalijte vodu, přidejte cukr, sůl a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, pomalu přimíchejte hladkou mouku a uvařte hustou kaši. Míchejte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn hrnce. Nechte vychladnout.
  • Přidání vajec: Vejce rozšlehejte a postupně je přilévejte do vychladlé kaše, stále šlehejte mixérem, aby vznikla rovnoměrná hmota.
  • Tvarování větrníků: Těsto přesuňte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte malé kousky těsta. Rozestupy mezi nimi by měly být dostatečné, aby se při pečení neslepily.
  • Pečení: Pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C po dobu asi 20 minut. Poté teplotu snižte na 180°C a pečte ještě dalších 15-20 minut. Během pečení neotvírejte troubu, aby větrníky neztratily tvar.
  • Příprava krému: Mléko a cukr přiveďte k varu, přidejte vanilkový cukr. V misce smíchejte žloutky s Gustínem a trochou studeného mléka. Jakmile mléko začne vařit, přilijte vaječnou směs a míchejte, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout. Poté přidejte změklý margarín a šlehejte do hladkého krému.
  • Příprava šlehačky: Smetanu vyšlehejte na pevnou šlehačku.
  • Sestavení větrníků: Vychladlé větrníky opatrně rozkrojte na poloviny. Spodní část naplňte připraveným krémem a šlehačkou, přiklopte druhou polovinou.
  • Finální úprava: Posypte větrníky práškovým cukrem a nechte je chvíli odpočívat.

Recept na větrníky, jak připravit větrníky, domácí větrníky recept, nejlepší větrníky, pečení větrníků, sladký dezert větrníky.