Tento tradiční předkrm by měl být na každém rodinném stole na Nový rok! Proč? recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 30 minut
Tomáš, 04. 11. 2024

Připravte si jedinečný předkrm inspirovaný rokem Vepře, který se stane ozdobou vašeho novoročního stolu. Tento jednoduchý a chutný recept na jednoporcové košíčky potěší nejen oči, ale i chuťové pohárky.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava krému V míse smíchejte strouhaný sýr, prolisovaný česnek a majonézu. Promíchejte všechny ingredience a nechte uležet, aby se chutě spojily.
  • Příprava salámu Nakrájejte salám na kolečka. Z některých koleček vyřezávejte dekorace: čepice na hlavu prasete, nos, uši a ocas. Zbytek salámu si schovejte.
  • Tvorba očí Z černých oliv vyřízněte malé kousky, které poslouží jako oči prasátka.
  • Tvorba prasátek Vytvořte z krému váleček, který bude představovat tělo prasete. Na košíček položte zbytek salámu jako podestýlku a na něj umístěte váleček. Dekorujte: připevněte nos, uši, čepici a oči.
  • Chlazení Před podáváním dejte prasátka do lednice, aby se krém zpevnil a dekorace se udržely na svém místě.

Závěr

Tento slaný předkrm v podobě prasátka je nejen chutný, ale také zábavný a atraktivní pro hosty. Oslavte rok Vepře stylově a užijte si úžasné chvíle se svými blízkými. Dobrou chuť!