Tento recept se u nás dědí z generace na generaci: Toto jsou ty nejlepší plněné papriky v rajčatové omáčce, jaké jsem kdy jedla!
- Sředně těžká přípava
- 5 porcí
- 70 minut
Tento recept na plněné papriky je opravdovým pokladem v naší rodině. Připravovaly ho už naše babičky a stále je stejně oblíbený. Kombinace šťavnaté masové nádivky, lahodné rajčatové omáčky a jemně zahuštěné jíšky je prostě nepřekonatelná. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že se stane vaším oblíbeným!
Pro 5 porcí
Ingredience
Masová nádivka:
Rajčatová omáčka:
Jíška:
Postup přípravy
- Příprava masové nádivky: V míse smícháme mleté maso, uvařenou rýži, česnek, cibuli, vejce, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, aby se vytvořila jednotná směs.
- Plnění paprik: Papriky naplníme připravenou masovou směsí. Pokud vám zbyde trochu náplně, můžete z ní vytvarovat masové kuličky.
- Vaření paprik: Ve velkém hrnci přivedeme k varu 1 a 1/2 litru vody s cukrem, solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Jakmile voda začne vařit, vložíme do ní plněné papriky. Po 15 minutách přidáme i masové kuličky.
- Rajčatová omáčka: Do vroucí vody přidáme rajčatový protlak smíchaný s kečupem a necháme vše vařit dalších 15-20 minut.
- Příprava jíšky: Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mouku. Za stálého míchání mouku osmahneme dozlatova, poté přidáme sladkou papriku, promícháme a směs zalijeme studenou vodou. Necháme převařit a mícháme, aby se nevytvořily hrudky.
- Dokončení omáčky: Z hrnce vyjmeme papriky a masové kuličky (stejně jako bobkový list a koření). Do omáčky přidáme připravenou jíšku, vše důkladně promícháme a necháme povařit. Pokud chcete mít omáčku jemnější, můžete ji rozmixovat.
- Podávání: Papriky a masové kuličky vrátíme zpět do hotové omáčky a podáváme s oblíbenou přílohou, například s bramborovou kaší nebo chlebem.