Tento recept se u nás dědí z generace na generaci: Toto jsou ty nejlepší plněné papriky v rajčatové omáčce, jaké jsem kdy jedla!

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 5 porcí
  • 70 minut
Tomáš, 11. 10. 2024

Tento recept na plněné papriky je opravdovým pokladem v naší rodině. Připravovaly ho už naše babičky a stále je stejně oblíbený. Kombinace šťavnaté masové nádivky, lahodné rajčatové omáčky a jemně zahuštěné jíšky je prostě nepřekonatelná. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že se stane vaším oblíbeným!

Pro 5 porcí

Ingredience

Masová nádivka:

Rajčatová omáčka:

Jíška:

Postup přípravy

  • Příprava masové nádivky: V míse smícháme mleté maso, uvařenou rýži, česnek, cibuli, vejce, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, aby se vytvořila jednotná směs.
  • Plnění paprik: Papriky naplníme připravenou masovou směsí. Pokud vám zbyde trochu náplně, můžete z ní vytvarovat masové kuličky.
  • Vaření paprik: Ve velkém hrnci přivedeme k varu 1 a 1/2 litru vody s cukrem, solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Jakmile voda začne vařit, vložíme do ní plněné papriky. Po 15 minutách přidáme i masové kuličky.
  • Rajčatová omáčka: Do vroucí vody přidáme rajčatový protlak smíchaný s kečupem a necháme vše vařit dalších 15-20 minut.
  • Příprava jíšky: Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mouku. Za stálého míchání mouku osmahneme dozlatova, poté přidáme sladkou papriku, promícháme a směs zalijeme studenou vodou. Necháme převařit a mícháme, aby se nevytvořily hrudky.
  • Dokončení omáčky: Z hrnce vyjmeme papriky a masové kuličky (stejně jako bobkový list a koření). Do omáčky přidáme připravenou jíšku, vše důkladně promícháme a necháme povařit. Pokud chcete mít omáčku jemnější, můžete ji rozmixovat.
  • Podávání: Papriky a masové kuličky vrátíme zpět do hotové omáčky a podáváme s oblíbenou přílohou, například s bramborovou kaší nebo chlebem.

Tento tradiční recept na plněné papriky je opravdovou lahůdkou, kterou si zamilujete nejen vy, ale i celá vaše rodina! Zkuste je a sdílejte tento recept s přáteli!