Tento recept na palačinky mám z jedné nóbl restaurace: Jsou krásně nadýchané a jemné jako pavučinka – jinak už je nedělám!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 35 minut
Tomáš, 31. 10. 2024

Pokud hledáte recept na palačinky, které jsou krásně nadýchané a jemné, jste na správném místě! Tento recept pochází z jedné nóbl restaurace a nabízí skvělou alternativu bez mléka. Stačí dodržet několik tipů a už nikdy nebudete chtít dělat palačinky jinak!

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Bílky ušlehejte na sníh. Žloutky smíchejte s ostatními přísadami: kefírem, polohrubou moukou, solí, cukrem a sodou. Důležité: Nepřehánějte to s mícháním! Stačí, aby sypké přísady nasály tekutinu a vznikla jednotná hmota. Čím déle mícháte, tím více lepek v mouce tvrdne, což způsobí tuhost palačinek.
  • Vmíchání sněhu: Nakonec jemně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků do těsta. Tímto krokem palačinky získají nadýchanost.
  • Smažení palačinek: Na pánvi stačí potřít dno trochou rostlinného oleje, nemusíte to přehánět. Na pánvi smažte palačinky z obou stran do zlatova.
  • Servírování: Palačinky podávejte teplé, můžete je posypat cukrem, ozdobit ovocem nebo podávat s oblíbeným džemem.

Tento recept na palačinky z kefíru je jednoduchý a přitom velmi efektivní. Užijte si jejich nadýchanost a jemnost! Dobrou chuť!