Tato plodina se dá použít různě. Kvas z červené řepy však nejenom chutná, ale také pomáhá recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 15 minut
Tomáš, 04. 11. 2024

Červená řepa je často opomíjená, a přitom má mnoho možností využití v kuchyni. Kvas z červené řepy je nejen chutný, ale také prospěšný pro zdraví. Podívejte se na náš jednoduchý recept, který vám pomůže tuto zdravou pochoutku připravit.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava červené řepy: Oloupejte a umyjte červenou řepu, abyste odstranili nečistoty. Nakrájejte ji na kostičky o velikosti přibližně 1 x 1 x 1 cm. Nasypte nakrájenou řepu do skleněných nádob, kde bude kvas vznikat.
  • Přidání ostatních surovin: Do nádob s řepou přidejte cukr, rozinky a mouku. Pokud používáte více nádob, rozdělujte suroviny rovnoměrně.
  • Zalijte vodou: Připravte převařenou chladnou vodu a zalijte ji do nádob s řepou a ostatními surovinami. Důkladně promíchejte, aby se cukr dobře rozpustil a všechny suroviny se spojily.
  • Uzavření nádob: Nádoby uzavřete pomocí gázy nebo igelitového sáčku, do kterého uděláte dírky. Je důležité, aby vzduch mohl proudit dovnitř, ale nečistoty ne. Nechte nádoby při pokojové teplotě po dobu 7 dní. Každý den kvas promíchejte, aby se zajistilo rovnoměrné kvašení.
  • Přelijte a uzavřete: Po týdnu kvašení přelijte kvas do čisté nádoby. Použijte cedník a poté plátno, abyste odstranili pevné příměsi. Uzavřete nádobu a skladujte ji v temnu a suchu, ideálně v lednici.

Závěr

Kvas z červené řepy je nyní hotový a připravený k pití. Jeho unikátní chuť a zdravotní přínosy z něj dělají vynikající volbu pro osvěžení a podporu zdraví. Na zdraví!