Tak chutné těstoviny s kuřecím masem ve smetanové omáčce jste ještě nejedli recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 40 minut
Jan, 02. 07. 2025

Toužíte po krémových těstovinách jako z luxusní restaurace? Tento recept na fettuccine s kuřecím masem ve smetanové omáčce je jednoduchý, ale výsledek vás nadchne svou bohatou chutí a hedvábnou texturou omáčky.

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava kuřecího masa Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a maso osmažte dozlatova (3–4 minuty z každé strany). Hotové kousky vyjměte a dejte stranou.
  • Vaření těstovin Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte fettuccine a vařte podle návodu na obalu do al dente. Sceďte (neproplachujte).
  • Smažení žampionů a cibule Ve stejné pánvi, kde se restovalo kuře, přidejte cibuli a žampiony. Restujte 3–4 minuty, až cibule zesklovatí a houby mírně zezlátí. Přidejte česnek a krátce orestujte.
  • Příprava smetanové omáčky K zelenině přilijte smetanu a mléko. Přiveďte k mírnému varu, pak vmíchejte parmazán. Omáčku dochuťte solí a pepřem a nechte 2–3 minuty probublávat, aby lehce zhoustla.
  • Kombinace všech surovin Do omáčky vraťte opečené kousky kuřete a vsypte scezené těstoviny. Jemně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a těstoviny se obalily krémovou omáčkou.
  • Servírování Rozdělte na talíře, posypte nasekanou petrželkou a případně přidejte ještě trochu parmazánu.

Celková doba přípravy

  • Příprava surovin: 10 minut

  • Smažení masa a žampionů: 10 minut

  • Vaření těstovin: 10 minut

  • Příprava smetanové omáčky a spojení: 10 minut

  • Celkem: 40 minut

Závěr receptu

Tyto krémové těstoviny s kuřecím masem vás okouzlí svou jednoduchostí i lahodnou chutí. Hedvábná omáčka z parmazánu, šťavnaté kousky masa a vůně česneku vás mohou snadno přesvědčit, že se vyplatí investovat 40 minut do přípravy skvostné večeře.