Sýrový koláč Recept recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 1 minuta
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- V zahřátém mléce dejte rozpustit sušené droždí a cukr. Přidejte vajíčko, sůl, 50g změklého másla a prosátou mouku. Těsto zamíchejte.
- Hotové těsto dejte na teplé místo, kde se jeho objem zdvojnásobí a můžete s ním začít pracovat.
- Rozdělte těsto na 7 stejných částí
- Rozválejte jednu část těsta na tenký kus a umístěte ho do vymazané formy (20x25cm). Potřete ho rozpuštěným máslem a posypte nastrouhaným sýrem.
Potom rozválejte další kousek těsta a položte ho na vrch. Tentokrát ho potřete jen rozpuštěným máslem.
Pokračujte ve střídání vrstev po kterých budete přidávat sýr.
Poslední vrstvu neposypujte sýrem, ale naneste na ni vaječný žloutek. - Koláč nařežte na čtverce tak, aby se od sebe neoddělovaly. Na vrch dejte potravinovou fólii a položte na teplé místo po dobu 20 minut.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 40 minut.
- Koláč s voňavou náplní je vhodný ke snídani, ke kávě nebo čaji. Také si ho můžete vzít s sebou do práce a určitě nebudete litovat.