Sýrová roláda s šunkou a sýrovou náplní: Ideální občerstvení na oslavy i každodenní pohoštění recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 90 minut
Jan, 16. 04. 2025

Tento recept na syrovou roládu je skvélé pro ty, kteří hledají originální, chutné a jednoduché pohoštění. Sýr, šunka, zelenina a krémová náplň se perfektně doplňují, a když si roládu necháte odpočinout v lednici, všechny chutě se skvěle propojí. Ideální na rodinnou oslavu nebo jako svačinka k vínu.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava sýra: 🧀 Sýr nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Plátky uložíme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 100°C, dokud se sýr neroztaví. Jakmile se sýr roztopí, přikryjeme ho fólií a jemně rozválíme na plát silný asi 4–5 mm. Tento plát necháme vychladnout, aby měl správnou strukturu pro rolování.
  • Příprava náplně: 🥒🌶️🧅🍖 Máslo (Ráma) a syrokrém smícháme v jedné míse. Přidáme nakrájenou fialovou cibuli, nakládané okurky, na jemno nakrájenou červenou papriku, jarní cibulky, sůl a koření. Vše důkladně promícháme, aby se ingredience dobře propojily.
  • Skládání rolády Na rozválený sýrový plát rovnoměrně naneseme připravenou náplň. Na náplň rozložíme tenké plátky šunky. Poté zrolujeme do tvaru závinu. Roládu necháme odpočinout v chladničce minimálně 1 den, aby se všechny chutě hezky propojily.

Celková doba přípravy:

90 minut (30 minut pečení a přípravy, 60 minut chlazení v lednici)

Počet porcí:

cca 10 porcí

Závěr

Tato syrová roláda je skvělým způsobem, jak si připravit originální a chutné pohoštění, které ocení nejen hosté, ale i celá rodina. Snadné na přípravu, vynikající na chuť a s možností přizpůsobení ingrediencí dle vlastní chuti. Ať už ji podáváte na oslavách, nebo si ji dopřejete k víkendu, určitě nezklame!