Super rychlá šlehačková bábovka, úžasně jemná, vláčná a nadýchaná recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 21. 01. 2019

Pokud hledáte jednoduchý a rychlý recept na bábovku, která je neuvěřitelně jemná, vláčná a nadýchaná, pak jste na správném místě! Tato šlehačková bábovka se obejde bez másla i oleje – místo nich se do těsta přidává smetana, která zaručí dokonalou strukturu a lahodnou chuť. Příprava je naprosto snadná a zvládne ji i začátečník. Stačí pár surovin, jedna mísa a trocha trpělivosti při pečení. Výsledek? Dokonale nadýchaná bábovka, kterou si zamilujete už po prvním soustu!

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce rozmíchejte se smetanou. Přidejte mouku, cukr a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
  • Příprava formy: Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou, aby se těsto nepřilepilo.
  • Tvarování mramorového vzoru: Do formy nalijte 2/3 světlého těsta. Do zbytku těsta vmíchejte kakao a nalijte ho na světlou vrstvu. Pomocí špejle vytvořte spirálovitý vzor, aby měla bábovka krásný mramorový efekt.
  • Pečení: Bábovku pečte v předehřáté troubě na 150–160 °C, dokud nezezlátne na povrchu.
  • Zdobení: Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem nebo ozdobte čokoládovou polevou.