Super měkké perníčky, které můžete jíst hned recept

Ingredience

  • 650 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 150 g tekutého medu
  • 6-7 lžic mléka
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 4 žloutky + 1 na potření
10x
00:45
Střední

Postup přípravy

  1. Pokud perníčky zdobíte sladkou polevou, bohatě stačí 100 g cukru, v originál receptu je až 200 g, ale to se mi zdálo příliš mnoho. každopádně to nechávám na vaší chuti.
  2. Do mísy dáme mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drolí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do chladničky odležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm silný plát a vykrajovat tvary. Pokud chcete, můžete perníčky ozdobit například kouskem vlašského ořechu.
  3. Pečeme na 170 ° C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaný s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"