ŠŤOUCHANÁ BUCHTA – rychlá, výborná !!!! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 24. 09. 2024

Tento jednoduchý moučník je výborným řešením pro nečekané návštěvy. Je rychlý na přípravu a většina ingrediencí se běžně nachází v domácnosti.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na moučník:

Na polevu:

Postup přípravy

  • Příprava moučníku: V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte rozpuštěnou Heru (nebo máslo), vejce, olej a mléko. Důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily. Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C (zhruba 25-30 minut) dorůžova. Po upečení použijte druhý konec vařečky a udělejte po celé buchtě "šťouchance", aby se poleva lépe vsákla.
  • Příprava polevy: V malém hrnci rozehřejte máslo (nebo Heru), rum a horkou vodu. Přidejte práškový cukr smíchaný s kakaem a vařte, dokud se všechny ingredience nespojí a nezískáte hladkou polevu.
  • Dokončení: Polevu nechte chvíli vychladnout, poté ji nalijte na moučník. Začněte od středu a polevu nechte, aby se dostala do všech dírek. Nechte ztuhnout a poté podávejte.

Tento moučník je skvělý pro všechny příležitosti a jeho chuť si zamilujete! Dobrou chuť! 😊