Šťavnaté kuřecí karbanátky se sýrem a mrkví – rychlý a chutný oběd z trouby recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 15 minut
Jan, 13. 06. 2025

Hledáte recept na lehký, chutný a rychlý oběd pro celou rodinu? Tyto kuřecí karbanátky se sýrem a mrkví jsou ideální volbou. Díky pečení v troubě jsou méně mastné, ale přesto krásně šťavnaté. Kombinace jemného masa, zeleniny a rozpuštěného sýra zaručuje vynikající výsledek bez složité přípravy.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava mrkve Mrkev oloupejte, nastrouhejte najemno a důkladně z ní vymačkejte přebytečnou vodu, aby směs nebyla řídká.
  • Smíchání surovin Do mísy vložte mleté maso, nastrouhanou mrkev, oba druhy sýra a nasekanou jarní cibulku. Přidejte sůl, pepř, grilovací koření, hořčici a barbecue omáčku.
  • Zpracování směsi Vše důkladně promíchejte rukama, aby vznikla soudržná hmota. V případě potřeby dochuťte.
  • Tvarování a pečení Z masové směsi tvořte menší karbanátky. Rozložte je na plech s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 30–35 minut, dokud nezezlátnou.
  • Podávání Podávejte horké s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo lehkým zeleninovým salátem.

Celková doba přípravy

15 minut příprava + 35 minut pečení = 50 minut

Počet porcí

4 porce

Závěr receptu

Kuřecí karbanátky s mrkví a sýrem jsou skvělou alternativou k běžným smaženým pokrmům. Jsou lehké, výživné a díky pečení i zdravější. Přitom si zachovávají vynikající chuť a měkkou strukturu. Ideální recept pro všední dny, kdy potřebujete rychle a jednoduše nasytit celou rodinu. Vyzkoušejte a uvidíte, že se k němu budete rádi vracet.