Šťavnaté domácí klobásky s vynikající chutí recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Důkladně Očistíme a důkladně omyjeme střevo, abychom zabránili jeho přerušení. Vmícháme jednu lžíci soli do 300 ml vody. Maso nakrájíme na malé kousky, Opražíme na pánvi a nameleme. Do drceného masa přidáme drcený česnek, sůl, pepř, trochu slané vody a další koření.
- Pokud je smažené maso suché, můžeme přidat trochu slaniny, abychom získali salámovou klobásu. Prohněteme směs na klobásu rukama tak, aby koření dobře ochutilo maso. Maso necháme přes noc stát v chladničce.
- Jedná se o velmi jednoduchou operaci. Při nakládání střev dbejte na to, aby se nedostal do střeva vzduchu a náplň se rozmístila rovnoměrně, klobásy by měly být ne příliš měkké nebo příliš tvrdé, protože se při pečení změní konzistence.
- Naplníme každé střevo namletou směsí masa. Při pečení se ujistěte, že teplota nepřesahuje 80 stupňů, protože klobásy vysuší a nebudou šťavnaté.
Podobné recepty
Další recepty
Zapečený obalovaný květák z trouby – křupavý, lehký a chutný bez smažení
hlavní chody
45 minut

Lovcova omáčka z Černého lesa – silná, aromatická a dokonale návyková
hlavní chody
50 minut