Špagety Carbonara pravý Italský recept

4.8
(52)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 60 minut
Tomáš, 27. 05. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety.
  • Mezitím si připravíme suroviny.
  • Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • Parmazán si nastrouháme na struhadle najemno. Tímto voňavým sýrem opravdu nešetříme, já jsem ho spotřebovala skoro celý.
  • Nastrouhaný ho dáme do větší misky.
  • Slaninu si nejprve nakrájíme na menší kousky.
  • Pak ji osmažíme v pánvi.
  • Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít.
  • K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek.
  • Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget.
  • Mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota.
  • Osolíme ji a opepříme.
  • Za stálého míchání tuto hmotu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát.
  • Uvařené špagety si dáme do velké misky a zalijeme je omáčkou.
  • Zamícháme a podáváme.
  • Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme natí nebo bazalkou.